Home » Scanner

Scanner

Published at August 15, 2018 at 7:36 PM

Erasmus mc: Werken op een laboratorium saai? Allesbehalve!, vindt analist bij het klinisch chemisch lab Karin Mol .

 

“We hebben een heel diverse patiëntenpopulatie en doen veel verschillende, vaak ingewikkelde bepalingen. Soms komen we de gekste dingen tegen. Zo kregen we onlangs tijdens een nachtdienst een urinemonster binnen dat geen urine maar water bleek te zijn. Dan sta je toch even raar te kijken. Bij navraag bleek het te gaan om iemand die stomdronken was binnengebracht.”

 Karin werkt sinds 1988 op het lab. “In de dertig jaar dat ik hier rondloop is veel veranderd, maar ik heb nog steeds plezier in dit werk. Het blijft uitdagend, je hebt hier veel mogelijkheden. En al werk je vooral achter de schermen, je betekent wel wezenlijk iets voor de patiënt. Het is erg van belang dat wij de bepalingen op een juiste manier uitvoeren én de juiste uitslagen doorgeven. Daar staan we voor.” Kwaliteit is voor Karin het sleutelwoord, ook privé.

“Ik ben drummer in de gothic rock meidenband Asrai. Deze band heb ik in 1985 samen met mijn tweelingzus opgericht. Waarom bestaat een band eigenlijk altijd uit mannen? Dat kunnen wij ook!, was de gedachte. Dus zijn we gewoon gaan oefenen. Of ik daarvoor al drumde? Welnee joh, we konden helemaal niet spelen, hebben het onszelf aangeleerd. De muziek is uiteindelijk gewoon ontstaan.” Er kwamen optredens, de band werd succesvol, er volgde een cd, een tour door Europa, grote optredens in Mexico. “We begonnen in een kraakpand, spelen nu op podia als het Amsterdamse Paradiso. Soms treden we op voor vijfduizend man. Dat doet toch wel iets met je!” De band bestaat inmiddels dertig jaar. Reden voor opnieuw een cd: Hourglass. “In oktober spelen we op een groot festival, meteen ook de introductie van onze nieuwe cd. Natuurlijk heb ik weleens overwogen om helemaal in de muziek te gaan. Maar ik ben te gehecht aan het Erasmus MC!


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.