Troubadours van Oost maakt het muzikale talent dat achter vele voordeuren in Schiedam-Oost schuilgaat zichtbaar. Naar aanleiding van de coronacrisis brengen tien bekende en minder bekende artiesten een muzikale ode aan hun wijk. Met een zelfgeschreven nummer of een cover van een dierbaar lied delen ze een persoonlijke boodschap van hoop, saamhorigheid en verbinding. Opgedragen aan al hun wijkgenoten die momenteel in thuisquarantaine zitten of juist in de frontlinies tegen het virus strijden.

De troubadours zijn een mix van oude en nieuwe Oosterlingen met een grote verscheidenheid in muzikale en culturele achtergrond. Twee dingen hebben ze gemeen: ze kunnen vanwege de coronamaatregelen niet meer optreden én gebruiken de kracht van muziek om zich door deze periode heen te slaan.

 


Breaking The Chains is a project, collaboration and foundation, established to support the Dutch division of Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.) in their great and important work. In 2017, some of the biggest and best rock-musicians from the Netherlands will gather to record an album for this project. 

For this project we wrote five lyrics

* Superhero

* Shatterd lives

* Angels on wheels

* Cold hands, warm hands

* Breathe again